ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Site logo

Νησιά Αττικής

Νησιά Αττικής

Ένα μωσαϊκό θαλασσινών προορισμών, που προσκαλούν τον επισκέπτη να απολαύσει την αλιεία και το κάλλος στις θάλασσες του Σαρωνικού κόλπου.

Η περιοχή

Τα νησιά της Αττικής, από την Αίγινα μέχρι τα Κύθηρα, αντιπροσωπεύουν μια ποικιλομορφία από θαλάσσιες εμπειρίες που ξετυλίγονται μπροστά στον επισκέπτη. Η αλιεία εδώ είναι περισσότερο από μια δραστηριότητα, είναι μέρος της καθημερινότητας και της κουλτούρας, με τα παραδοσιακά καΐκια να απλώνονται στο γαλάζιο του Αιγαίου. Οι Σπέτσες, η Ύδρα, και ο Πόρος προσφέρουν απέραντες ευκαιρίες για ψάρεμα.

Επιπλέον, η αρχιτεκτονική ομορφιά, η πλούσια ιστορία και οι φυσικές ομορφιές των νησιών συμπληρώνουν την αλιευτική εμπειρία. Μέθανα και Σαλαμίνα προσφέρουν μοναδικά τοπία και απίθανες γεύσεις, που κάθε αλιέας μπορεί να απολαύσει μετά από μια πλούσια αλιευτική μέρα. Η κουζίνα τους είναι γεμάτη από φρέσκα θαλασσινά, που αντανακλούν την αγνότητα και την πλούσια θαλάσσια πανίδα της περιοχής.

Στην Αίγινα, θα βρείτε ίσως τα πιο γρήγορα αλιευτικά σκάφη στο Αιγαίο, καθώς οι ντόπιοι αλιείς αγωνίζονται στα κύματα για την καλύτερη ψαριά της ημέρας!

weather icon 23°C
αίθριος καιρός
Wind Άνεμος: 13 χλμ/ώρα SE
Rain Chance Βροχή: 0%

Μεσά από τον φακό

Γαστρονομία του τόπου

Άλλες θαλάσσιες διαδρομές

Μετάβαση στο περιεχόμενο