ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Site logo

Θεσσαλονίκη 1

Θεσσαλονίκη 1

Ένας παράκτιος κόσμος που εκτείνεται από την ιστορική Χαλάστρα μέχρι τη ζωντανή Νέα Μηχανιώνα, όπου η παραδοσιακή αλιεία συνυπάρχει με την κοσμοπολίτικη αύρα.

Η περιοχή

Η Χαλάστρα και η Νέα Μηχανιώνα είναι δυο περιοχές που αναδεικνύουν την ουσία του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Η Χαλάστρα, γνωστή για τα πλούσια σε ιχθυοπανίδα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, προσφέρει ήρεμες και γραφικές τοποθεσίες για αλιεία. Οι αλιείς εδώ μπορούν να απολαύσουν τη γαλήνη και την φυσική ομορφιά της περιοχής, συνδυάζοντας την αλιευτική τους δραστηριότητα με την απόλαυση του τοπίου.

Η Νέα Μηχανιώνα, με την μακρά ιστορία της στην αλιεία, είναι ιδανική για όσους θέλουν να βιώσουν μια αυθεντική εμπειρία αλιευτικού τουρισμού. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα παραδοσιακά ψαροκάικα να επιστρέφουν με την πιάση της ημέρας και να απολαύσουν φρέσκα θαλασσινά σε γραφικές ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα. Η περιοχή προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, ενώ οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις παραδοσιακές αλιευτικές πρακτικές και να συμμετάσχουν σε αυτές.

Στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης, γνωστή για το ετήσιο φεστιβάλ σαρδέλας, οι τοπικοί ψαράδες απολαμβάνουν μια ιδιαίτερη φήμη για την πιάση της φρέσκιας σαρδέλας, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

weather icon 33°C
ελαφρές νεφώσεις
Wind Άνεμος: 26 χλμ/ώρα S
Rain Chance Βροχή: 0%
Daily ForecastHourly Forecast

Μεσά από τον φακό

Γαστρονομία του τόπου

Άλλες θαλάσσιες διαδρομές

Μετάβαση στο περιεχόμενο