ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Site logo

Χίος

Χίος

Από τον παραδοσιακό Εμπορειό έως τη γραφική Αγία Ειρήνη και τα μεσαιωνικά Μεστά, μια αλιευτική οδύσσεια στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου.

Η περιοχή

Η Χίος, μια νήσος φημισμένη για τη μαστίχα της και την πλούσια ιστορία, προσφέρει εξαιρετικές αλιευτικές εμπειρίες στους επισκέπτες της. Ο Εμπορειός, με τα καταγάλανα νερά και τις ήρεμες ακτές, είναι ένας ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν μια γαλήνια αλιευτική εμπειρία. Η περιοχή αυτή, με τα παραδοσιακά της ψαροκάικα και τις γραφικές ταβέρνες, προσφέρει μια αυθεντική γεύση της νησιωτικής ζωής.

Στην Αγία Ειρήνη, μια άλλη γοητευτική παραλιακή τοποθεσία, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία της θάλασσας και τις όμορφες ακτές, ιδανικές για χαλαρωτικό ψάρεμα. Τα Μεστά, με την μεσαιωνική τους αρχιτεκτονική και την παραδοσιακή ατμόσφαιρα, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία, συνδυάζοντας την ιστορία με την αλιευτική παράδοση του νησιού.

Στον Εμπορειό της Χίου, οι τοπικοί ψαράδες ακολουθούν ακόμη τις παραδοσιακές αλιευτικές τεχνικές, χρησιμοποιώντας χειροποίητα δίχτυα και άλλα εργαλεία που αντανακλούν την αιώνια σχέση του νησιού με τη θάλασσα.

weather icon 21°C
ελαφρές νεφώσεις
Wind Άνεμος: 9 χλμ/ώρα NNW
Rain Chance Βροχή: 0%

Μεσά από τον φακό

Γαστρονομία του τόπου

Άλλες θαλάσσιες διαδρομές

Μετάβαση στο περιεχόμενο