ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Site logo

Κυκλάδες

Κυκλάδες

Από τις θερμές πηγές της Κύθνου μέχρι τις ηφαιστειογενείς ακτές της Μήλου, ένας αρχιπέλαγος όπου η παραδοσιακή αλιεία συναντά τη μαγεία του Αιγαίου.

Η περιοχή

Οι Κυκλάδες, με τα γραφικά νησιά τους, προσφέρουν μια αλιευτική εμπειρία που αντανακλά την ομορφιά και την ποικιλομορφία του Αιγαίου. Στην Κύθνο, με τις θερμές της πηγές και τις ήρεμες παραλίες, οι αλιείς μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία της θάλασσας, ενώ η Πάρος και η Αντίπαρος προσφέρουν γραφικά λιμάνια και πλούσια ιχθυοπανίδα.

Η ‘Ανδρος, με την πλούσια ναυτική της παράδοση, και η Σαντορίνη, με τις ηφαιστειογενείς ακτές της, αντιπροσωπεύουν την πολυπολιτισμική και φυσική ποικιλομορφία των Κυκλάδων. Το Νάξος, η Ηρακλειά, η Αμοργός και η Μήλος, με τις ιστορικές τους παραλίες και τα παραδοσιακά τους χωριά, προσκαλούν τους επισκέπτες σε μια αληθινή ανακάλυψη του Ελληνικού νησιωτικού τρόπου ζωής, με την αλιεία να παίζει κεντρικό ρόλο.

Στη Μήλο, γνωστή για τις μοναδικές της γεωλογικές δομές, οι αλιείς χρησιμοποιούν ακόμη τις αρχαίες 'συρμάτες', μια παραδοσιακή τεχνική ψαρέματος, που προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση στην αλιευτική παράδοση του νησιού.

weather icon 21°C
ελαφρές νεφώσεις
Wind Άνεμος: 20 χλμ/ώρα WNW
Rain Chance Βροχή: 0%

Μεσά από τον φακό

Γαστρονομία του τόπου

Άλλες θαλάσσιες διαδρομές

Μετάβαση στο περιεχόμενο