ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Site logo

Εύβοια

Εύβοια

Από την γραφική Μαρμάρη έως τις Στύρα και την ιστορική Κάρυστο, μια νησιωτική απόδραση όπου η παραδοσιακή αλιεία συναντά την μεσογειακή καλλονή.

Η περιοχή

Η Εύβοια, δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, προσφέρει μια πληθώρα αλιευτικών εμπειριών στους επισκέπτες της. Στη Μαρμάρη, με τα καταγάλανα νερά και τις φυσικές της ομορφιές, οι αλιείς μπορούν να βιώσουν την ηρεμία της θάλασσας, ανακαλύπτοντας τα πλούσια αλιευτικά νερά της περιοχής. Οι Στύρα, με τη γραφική τους ατμόσφαιρα, προσφέρουν μια πιο παραδοσιακή αλιευτική εμπειρία, όπου το ψάρεμα συνδυάζεται με την άφθονη ηλιοφάνεια και τις ήρεμες ακτές.

Η Κάρυστος, γνωστή για το ιστορικό της κάστρο και την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική, προσφέρει μια ξεχωριστή αλιευτική εμπειρία. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ποικιλία της ιχθυοπανίδας, να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα στα παραθαλάσσια ταβερνάκια και να εξερευνήσουν τις φυσικές καλλονές της περιοχής.

Στην Κάρυστο της Εύβοιας, οι ντόπιοι ψαράδες ακολουθούν ακόμη παραδοσιακές τεχνικές ψαρέματος, με τα 'τρατάρια', μια τεχνική που χρησιμοποιείται για αιώνες και αποτελεί μέρος της νησιωτικής ταυτότητας της περιοχής.

weather icon 21°C
αίθριος καιρός
Wind Άνεμος: 0 χλμ/ώρα
Rain Chance Βροχή: 0%

Μεσά από τον φακό

Γαστρονομία του τόπου

Άλλες θαλάσσιες διαδρομές

Μετάβαση στο περιεχόμενο