ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Site logo

Αχαΐα

Αχαΐα

Ανακαλύψτε την αλιευτική ένδοξη τριάδα της Ακράτας, του Αιγίου και του Λόγγου, όπου η παραθαλάσσια γαλήνη συναντά την παράδοση.

Η περιοχή

Η Αχαΐα, με τις παραθαλάσσιες ομορφιές της Ακράτας, του Αιγίου και του Λόγγου, προσφέρει μια αλιευτική περιπέτεια σε έναν πλούσιο καμβά φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής παράδοσης. Η Ακράτα, με τις παραλίες της σκαρφαλωμένες στις πλαγιές του Χελμού, προσελκύει αλιείς που επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα κρυστάλλινα νερά του Κορινθιακού κόλπου. Στο Αίγιο, τα παραδοσιακά καΐκια και η γραφικότητα του λιμανιού προσδίδουν μια αίσθηση της αληθινής ελληνικής αλιευτικής ζωής, ενώ ο Λόγγος, με τα παραδοσιακά του ταβερνάκια, προσφέρει τη γαλήνη μιας παραθαλάσσιας κοινότητας.

Αυτά τα μέρη δεν είναι μόνο κέντρα αλιείας αλλά και κέντρα γαστρονομικής απόλαυσης, όπου η φρεσκάδα των θαλασσινών συνδυάζεται με την αυθεντικότητα των τοπικών παραγωγών. Το Αίγιο, ιδιαίτερα, είναι φημισμένο για τα κρασιά του, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία οινογευσίας μετά από μια μέρα στη θάλασσα, ενώ η Ακράτα και ο Λόγγος εκτιμώνται για την φιλόξενη ατμόσφαιρα και τις μαγευτικές θέες.

Ενώ το Αίγιο είναι διάσημο για τα εκλεκτά κρασιά του, λίγοι ξέρουν ότι οι ακτές του κρύβουν μια πλούσια αλιευτική παράδοση, με τα τοπικά λιμάνια να αποτελούν έναν πόλο έλξης για τους φίλους του ψαρέματος.

weather icon 24°C
ελαφρές νεφώσεις
Wind Άνεμος: 13 χλμ/ώρα WSW
Rain Chance Βροχή: 0%

Μεσά από τον φακό

Γαστρονομία του τόπου

Άλλες θαλάσσιες διαδρομές

Μετάβαση στο περιεχόμενο