ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Site logo

Ολυμπία

Ολυμπία

Εκεί όπου η πλούσια αρχαία ιστορία συναντά τις καταγάλανες ακτές της Κυλλήνης και του Παλουκιού, προσκαλώντας τους φίλους του ψαρέματος σε αναζήτηση του τέλειου αλιεύματος.

Η περιοχή

Η Ολυμπία, γνωστή παγκοσμίως για τους αρχαίους αγώνες, κρύβει επίσης μαγευτικές ακτές που προσφέρουν άφθονες αλιευτικές ευκαιρίες. Η Κυλλήνη, με τα ιαματικά της λουτρά και τα ευρύχωρα λιμάνια, προσελκύει ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες που επιθυμούν να απολαύσουν την αλιεία στα πλούσια νερά του Ιονίου Πελάγους. Τα ψαροκάικα παραμένουν ακίνητα στον ήρεμο ωκεανό, περιμένοντας το δόλωμα να πιάσει το επόμενο μεγάλο αλίευμα.

Στο Παλούκι, μια πιο ήσυχη αλλά εξίσου ελκυστική περιοχή, οι αλιείς μπορούν να βρουν την ηρεμία μακριά από την τουριστική βοή, με θέα τα όμορφα πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Η περιοχή προσφέρει μια αλιευτική εμπειρία που συνδυάζει την παραδοσιακή γραφικότητα με την απλότητα της φύσης, και είναι ιδανική για όσους επιδιώκουν να εναρμονιστούν με τον ρυθμό του θαλάσσιου κόσμου.

Στην Κυλλήνη της Ολυμπίας, εκτός από τα ιστορικά ερείπια, μπορείτε να ανακαλύψετε και αρχαίες αλιευτικές μεθόδους που παραμένουν ζωντανές στις αλιευτικές παραδόσεις της περιοχής, προσδίδοντας μια μοναδική νότα στο σύγχρονο αλιευτικό τουρισμό.

weather icon 21°C
σποραδικές νεφώσεις
Wind Άνεμος: 11 χλμ/ώρα WNW
Rain Chance Βροχή: 0%

Μεσά από τον φακό

Γαστρονομία του τόπου

Άλλες θαλάσσιες διαδρομές

Μετάβαση στο περιεχόμενο