ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Site logo

,

Καβάλα

Καβάλα

«Γαλάζια πολιτεία» με κρυστάλλινες ακτές, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά και βουνά.

Η περιοχή

Η Καβάλα, ένας παραθαλάσσιος προορισμός με μοναδική ομορφιά, προσφέρει στους επισκέπτες μια μαγευτική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα.  Η πόλη διαθέτει έναν όμορφο λιμένα, ο οποίος αποτελεί τον καρδιακό παλμό της πόλης, με πολύβουο ζωή και πλούσια ιστορία. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φρέσκα θαλασσινά και να περπατήσουν κατά μήκος των γραφικών παραλιακών δρόμων, απολαμβάνοντας τη θέα του Αιγαίου Πελάγους.

Η Καβάλα περιβάλλεται από εκπληκτικές παραλίες με καθαρά, γαλάζια νερά και όμορφες αμμουδιές. Οι παραλίες της περιοχής προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για κολύμβηση, ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ, καθιστώντας την Καβάλα έναν παράδεισο για λάτρεις της θάλασσας.

Η Καβάλα έχει αλλάξει τρία διαφορετικά ονόματα κατά τη διάρκεια των αιώνων. Ξεκινώντας ως Νεάπολη στον 7ο αιώνα π.Χ., στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Χριστούπολη στον 8ο αιώνα μ.Χ., και το τρέχον όνομά της είναι Καβάλα από τον 16ο αιώνα μ.Χ.

weather icon 19°C
σποραδικές νεφώσεις
Wind Άνεμος: 3 χλμ/ώρα SSW
Rain Chance Βροχή: 0%

Μεσά από τον φακό

Γαστρονομία του τόπου

Άλλες θαλάσσιες διαδρομές

Μετάβαση στο περιεχόμενο