ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Site logo

Ήπειρος

Ήπειρος

Ήπειρος: Εξερευνήστε την αλιευτική μαγεία του Δρεπάνου, της Σαγιάδας και των Συβότων, όπου η πλούσια ιχθυοπανίδα συναντά τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου.

Η περιοχή

Στην καρδιά της Ηπείρου, το Δρέπανο, η Σαγιάδα και τα Σύβοτα αντανακλούν την πλούσια αλιευτική παράδοση της περιοχής, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε ένα μοναδικό ταξίδι γεμάτο θαλάσσιες δραστηριότητες. Το Δρέπανο, με τις αμμώδεις ακτές και τα ρηχά νερά, είναι ιδανικό για όσους αναζητούν την ειδυλλιακή ψαριά, ενώ η Σαγιάδα είναι γνωστή για τις αλιευτικές της παραδόσεις, προσφέροντας αφθονία σε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Στα Σύβοτα, μια γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την καταγάλανη θάλασσα και τα πανέμορφα νησάκια, κάνοντας ιστιοπλοΐα ή καγιάκ μεταξύ των παραθαλάσσιων ακτών. Η περιοχή προσφέρει επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες για υποβρύχιο ψάρεμα, ενώ η ήπια θερμοκρασία και η άφθονη ηλιοφάνεια καθιστούν την Ήπειρο έναν τέλειο προορισμό για όλο τον χρόνο.

Στη Σαγιάδα της Ηπείρου, οι ντόπιοι αλιείς είναι γνωστοί για την παραδοσιακή τέχνη του 'τράτα', μιας τεχνικής ψαρέματος που έχει σταθερά διατηρηθεί για αιώνες και αποτελεί κομμάτι της αλιευτικής ταυτότητας της περιοχής.

weather icon 21°C
ελαφρές νεφώσεις
Wind Άνεμος: 4 χλμ/ώρα NNW
Rain Chance Βροχή: 0%

Μεσά από τον φακό

Γαστρονομία του τόπου

Άλλες θαλάσσιες διαδρομές

Μετάβαση στο περιεχόμενο