ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Site logo

Έβρος

Έβρος

Από την πολυπολιτισμική Αλεξανδρούπολη έως το πανέμορφο Δέλτα του Έβρου, ένας κόσμος όπου η πλούσια αλιευτική παράδοση συναντά τη μοναδική οικολογική ποικιλομορφία.

Η περιοχή

Η περιοχή του Έβρου, με κομβικό σημείο την Αλεξανδρούπολη, αποτελεί έναν αλιευτικό προορισμό που συνδυάζει την πολιτισμική ποικιλομορφία με την πλούσια ιχθυοπανίδα του Βορείου Αιγαίου. Η πόλη, γνωστή για τον φάρο της και την ζωντανή παραλιακή της γραμμή, προσελκύει τόσο τον ερασιτέχνη ψαρά όσο και τον επαγγελματία, με τις ιδανικές συνθήκες για ψάρεμα στα πλούσια νερά της.

Το Δέλτα του Έβρου, από την άλλη, είναι ένα σημείο παγκόσμιας οικολογικής σημασίας, προσφέροντας ένα παρθένο οικοσύστημα όπου οι ενδιαφέρουσες τεχνικές ψαρέματος και η παρατήρηση πλήθους ειδών πτηνών συνυπάρχουν. Στη Μάκρη, μια ακόμη παραλιακή κοινότητα του Έβρου, οι επισκέπτες απολαμβάνουν την ηρεμία και την ομορφιά του παραθαλάσσιου τοπίου.

Το Δέλτα του Έβρου, ένας υδροβιότοπος που αποτελεί καταφύγιο για αμέτρητα είδη πτηνών, κρύβει επίσης πλούσια αλιευτικά αποθέματα, καθιστώντας το ένα από τα πιο πρωτόγνωρα μέρη για αλιευτικό τουρισμό στην Ελλάδα.

weather icon 21°C
ελαφρές νεφώσεις
Wind Άνεμος: 15 χλμ/ώρα WSW
Rain Chance Βροχή: 0%

Μεσά από τον φακό

Γαστρονομία του τόπου

Άλλες θαλάσσιες διαδρομές

Μετάβαση στο περιεχόμενο