ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Site logo

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Ένας παράκτιος κόσμος που εκτείνεται από την ιστορική Χαλάστρα μέχρι τη ζωντανή Νέα Μηχανιώνα, όπου η παραδοσιακή αλιεία συνυπάρχει με την κοσμοπολίτικη αύρα.

Η περιοχή

Η Θεσσαλονίκη, με τις παραλίες της που εκτείνονται κατά μήκος του Θερμαϊκού Κόλπου, προσφέρει μια ποικιλία αλιευτικών εμπειριών. Στη Χαλάστρα, οι αλιείς μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία και την πλούσια ιχθυοπανίδα των νερών, ενώ ο Σταυρός και η Ασπροβάλτα προσφέρουν υπέροχες ακτές για χαλάρωση και αλιεία σε ένα πιο τουριστικό περιβάλλον.

Η Νέα Μηχανιώνα, ένας παραθαλάσσιος προορισμός με πλούσια αλιευτική ιστορία, προσφέρει μια ξεχωριστή γαστρονομική και αλιευτική εμπειρία. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα παραδοσιακά ψαροκάικα να επιστρέφουν με την πιάση της ημέρας και να απολαύσουν τοπικά θαλασσινά σε γραφικές ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν την πανοραμική θέα του Θερμαϊκού.

Στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης, γνωστή για το ετήσιο φεστιβάλ σαρδέλας, οι τοπικοί ψαράδες απολαμβάνουν μια ιδιαίτερη φήμη για την πιάση της φρέσκιας σαρδέλας, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

weather icon 22°C
ελαφρές νεφώσεις
Wind Άνεμος: 20 χλμ/ώρα S
Rain Chance Βροχή: 0%

Μεσά από τον φακό

Γαστρονομία του τόπου

Άλλες θαλάσσιες διαδρομές

Μετάβαση στο περιεχόμενο